Mardin’in en büyük aşevinde, Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere günlük 4 bin kişilik yemek hazırlanıyor.
Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, aşevinde yaptığı açıklamada, hijyen ve gıda güvenliğine büyük önem verdiklerini belirterek, “Burada hazırlanan yemekler, vatandaşlarımızın sofralarına ulaşana kadar titizlikle kontrol ediliyor. Günlük 4 bin kişilik yemek ve 10 bin ekmek üretiyoruz. Amacımız, Ramazan’ın dayanışma ruhunu en iyi şekilde yaşatmak” dedi.
Ramazan ayı boyunca şehir merkezinde kurulan iki büyük iftar çadırında günlük 1.000 kişiye yemek servisi yapıldığı belirten Vali Akkoyun, “Ramazan öncesinde 40 bin gıda paketi hazırlayarak ilçelerimize ulaştırdık. Bunun yanı sıra, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın hesaplarına toplamda 30 milyon TL destek sağladık” ifadelerini kullandı.
İlçelerde düzenlenen “Kardeşlik Sofraları” etkinliklerine de değinen Vali Akkoyun, “Bugün Ömerli ilçemizdeyiz. Her ilçemizde 1.200 ila 1.500 vatandaşımızın katıldığı kardeşlik sofraları kuruyoruz. Bu etkinlikler, Ramazan’ın birlik ve beraberlik ruhunu pekiştiriyor” dedi.
Vali Akkoyun, “Ramazan ayının huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulunuyoruz. Bu ay boyunca vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Ramazan’ın dayanışma ruhunu hep birlikte yaşatacağız” diyerek Ramazan ayına dair umut ve beklentilerini paylaştı.

Mardin’in en büyük aşevinde, son teknolojiyle donatılmış mutfaklarda hazırlanan yemekler, hijyen kurallarına uygun olarak paketlenip ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Aşevinde hazırlanan yemekler, 7 ilçeye dağıtılıyor ve iftara yetişemeyen vatandaşlara da ulaştırılıyor.
Mardin’deki iftar hazırlıkları, Ramazan ayının manevi atmosferini yansıtarak ihtiyaç sahiplerine destek olmayı sürdürüyor.